Acest tort are blat de ciocolata, taiat in doua, pe mijloc un strat de piscoturi, crema de ciocolata cu lapte si crema de portocale cu ciocolata. Este imbracat in ciocolata si deasupra , glazura caramel.
Mousse de portocale cu ciocolata:
100 g ciocolata amaruie
200 ml suc de portocale
10 Lg zahar
1 lg gelatina
200 g frisca lichida
Se inmoaie gelatina in 2-3 Lg de apa sau suc de portocale.
Ciocolata am topit-o in putina frisca, fara a fierbe. Pana se mai raceste ciocolata se dau in clocot sucul de portocale amestecat cu zaharul.
Separat se bate frisca. Se toarna incet ciocolata topita, amestecand usor, de sus in jos cu o lingura de lemn. Apoi sucul de portocale si gelatina dizolvata pe aburi.
Boxele le-am facut din foi de napolitane lipite cu finetti, apoi imbracate in martipan. Reflectoarele sunt din bomboane Marshmalow si martipan. Tbliata din pasta de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu